Recept: kikkererwten salade

Recept: kikkererwten salade

Lekker eten voor de tent op een wandeltocht is niet altijd even makkelijk. Om onze rugzak zo licht mogelijk te maken proberen we steeds weer nieuwe dingen uit. Afgelopen zomer bezuinigden we flink op onze kookspullen. We konden eigenlijk alleen water warm maken (en koffie zetten natuurlijk…). Toch hebben we lekker gegeten. Dit recept voor een maaltijdsalade was onze redding! Het is makkelijk, lekker en klaar zonder koken. Een nadeel is er ook. Hyper lichtgewicht is het niet. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar we aten dit regelmatig tijdens onze reis door Zweden als we wat dichter bij de bewoonde wereld zaten. Juist als welkome afwissling met al het gevriesdroogde eten uit pakjes. 

Ingrediënten
Kikkererwten 
Tonijn 
Verse tomaten
Avocado
Paprika’s
Olijfolie 
 
Bereiden
Bij het vervoer van de ingrediënten moet je vooral voorzichtig zijn met de tomaten. Voor je het weet heb je tomatensap in je rugzak. Stop de tomaten bijvoorbeeld in een pannetje terwijl je ze vervoert. Hetzelfde geldt voor de olijfolie. Wij gebruiken al jaren een plastic flesje waar ooit shampoo in zat. Dat hebben we heel goed gewassen en gevuld met een kleine hoeveelheid olijfolie. Je kunt ook tonijn in olijfolie kopen. Wat betreft de kikkererwten en tonijn kun je beter een zakje of pakje kopen dan een blikje. Dat scheelt gewicht en ook heb je dan geen scherpe blikranden in je rugzak als je het afval meeneemt. Eenmaal voor je tent snij je alle groente en meng je alle ingrediënten. Eenvoudiger kan haast niet.

Deel op Pinterest