Over Mini Expedities

Wat is een Mini Expeditie?

Een Mini Expeditie is een ontdekkingsreis, maar dan in het klein. Jungletochten, bergexpedities en slapen op een onbewoond eiland, wie droomt er niet van? En daarvoor hoef je niet meteen naar de ander kant van de wereld. Ook dicht bij huis is er genoeg wildernis te ontdekken! De bossen zijn misschien niet zo groot als in de Amazone en de bergtoppen niet zo hoog als de Himalaya, maar ze zijn groot genoeg voor een avontuurlijk weekend. Als je gaat wandelen, fietsen, varen, zwemmen of sleeën, merk je dat Nederland nog best groot is. Bij een ontdekkingsreis hoort natuurlijk ook een avontuurlijke overnachting. Slapen in een tentje onder een hemel vol sterren en je avondmaal koken op een kampvuur.

En ontdekkingsreiziger worden kan iedereen! Of je nu groot bent of klein, ervaren of beginner. Bij een Mini Expeditie gaat het niet om het bereiken van de hoogste toppen of de verste horizon. Het gaat om samen nieuwe dingen uitproberen. Eigenlijk is het gewoon buitenspelen in de natuur.

Wie zijn wij?

Joanne, Claar en Fosse vormen samen een expeditieteam. Samen hebben we al heel wat avonturen beleeft. We gaan niet voor de hoogste top of de langste tocht, maar voor samen struinen door de natuur. We stelden ons als doel om 80 nachten te gaan kamperen. Niet alleen in de vakanties, maar juist ook door het jaar heen. Het liefst gaan we elk weekend op stap. Wandelen, fietsen, kanoën, sleeën, het maakt niet uit. Als we maar samen op pad zijn en nieuwe avonturen kunnen beleven en nieuwe plekken kunnen ontdekken. 

Joanne Wissink

Zet Joanne naast een berg en ze is blij. Voor Respect the Mountains organiseerde ze opruimacties in de bergen, bij Mountain Network organiseerde ze bergsportreizen en bij In de bergen schreef ze over de bergen. Ze gaat regelmatig als reisleider op pad. Het liefst natuurlijk naar de bergen, of dat nu de Kilimanjaro is of de Vaalserberg. Het volgende doel is de opleiding tot International Mountain Leader afronden.

Claar Talsma

Claar is de planner van het team. Tussen het werk door borrelen er altijd ideeën op voor nieuwe expedities. Turen op een kaart of op het internet opzoek naar onbekende plekken. De weekenden en vakanties zijn altijd te kort om alles uit te voeren.

Fosse (14 jaar)

Fosse droomt eigenlijk van de raketten, cruiseschepen en raceauto’s waarmee hij later gaat reizen, maar ondertussen is hij stiekem het stoerste expeditielid. Hij heeft het nooit koud en loopt onverstoorbaar door regen en storm. Zijn geklets zorgt er wel voor dat hij tijdens onze tochten alle dieren laat weten dat we er aankomen.