Boek

Mini Expedities

Avonturen dicht bij huis

In ons boek Mini Expedities staan 30 avontuurlijke tochten. We maakten jungletochten, sliepen op onbewoonde eilanden en vonden bountystranden en bergtoppen en dat allemaal in en dicht bij Nederland. We gingen wandelen, fietsen, kanoën en zwemmen. En tussendoor hingen we in een hangmat, kookten we op een vuurtje en sliepen we in onze tent.

Het boek geeft veel inspiratie en informatie voor je eigen expeditie. Het is niet alleen leuk voor doorgewinterde buitensporters, maar ook voor mensen die nog willen ontdekken hoe het buitenleven is. Ook als je met je kind op pad wilt vind je genoeg inspiratie voor leuke plekken om samen buiten te spelen. Want stiekem is het gewoon buitenspelen en daar zijn kinderen veel beter in.

Ons boek ligt in de boekwinkel en kun je hier bestellen. Als je het rechtstreeks bij ons bestelt krijg je een persoonlijke tekening bij je boek. Stuur daarvoor een mail naar info@miniexpedities.nl.

Avontuurlijke tochten dichtbij huis

Heb je na het lezen van het boek behoefte aan gedetailleerde kaarten (van de door ons gemaakte tochten) voor je eigen avontuur? Stuur ons een mail op info@miniexpedities.nl en we mailen je een link naar alle routes met gedetailleerde kaarten.

Mini Expedities in de media

Froukje van Kidseropuit:

Het boek Mini Expedities valt op de mat in een razenddrukke periode, dus meteen zelf op expeditie gaan, zit er niet in. Maar óh, wat kriebelt het, want wát een fijne avonturen lonken als je door dit boek bladert! Het boek van Talsma en Wissink vráágt erom gelezen te worden, dus dat doen we wel alvast. Het is prachtig vormgegeven, bevat veel mooie foto’s en de teksten zijn enthousiasmerend geschreven.

Mini Expedities is boven alles een inspiratieboek. Lees het en krijg vakantiekriebels! De dertig beschreven tochten zijn onderverdeeld in spannende categorieën. Na elk verhaal  staat met handige symbolen aangegeven hoeveel dagen de reis duurt, hoeveel kilometer je te voet, per kano of fiets aflegt en in welk seizoen je de tocht kunt maken.

De afstanden zijn behoorlijk, maar voor kinderen vanaf een jaar of negen zijn alle tochten wel te doen vermoed ik. De auteurs reizen echt basic, met kleine tent of hangmat, maar bij veel tochten tippen ze ook campings met trekkershutten.

Lees het hele verhaal op www.kidseropuit.nl.