Het expeditieteam

Hei, wij zijn Joanne Wissink en Claar Talsma. Samen met onze zoon gaan we zo vaak mogelijk op pad. Wandelen, fietsen, klimmen en kanoën, maar ook kamperen, luieren in een hangmat en koken op vuur. Samen nieuwe plekken ontdekken! Gewoon om de hoek in Nederland, maar ook graag in de bergen. Daarom hebben we ook onze eigen berghut in Noorwegen.
De laatste jaren heeft Joanne van de natuur tot haar kantoor gemaakt. Ze is International Mountain Leader en maakt veel wandelreizen. Daarnaast schrijven we boeken en blogs over de bergen, kamperen en wandelen. 

We spreken graag af voor een goeie kop koffie. Mail ons gerust met je vragen.

Joanne Wissink

Zet mij op een berg en ik ben blij. Wandelen, fietsen, klimmen, skiën, zwemmen, kanoën en slacklinen. Ik vind het allemaal leuk.  Als het maar in de ruige natuur is of in de bergen. Maar denk niet, wat een bikkel. Nee, het gaat mij niet om die hoogste top of de zwaarste tocht. Ik zit ook graag voor mijn tentje met een goeie kop koffie. Voor mij zijn bergen: buitenspelen in de natuur.

In 2016 heb ik Mini Expedities opgericht en sindsdien werk ik als zelfstandige. Want de natuur is het beste kantoor dat er is. Van Kilimanjaro, Lyngen, Zugspitze tot het klimduin van Schoorl. Ik ben opgeleid tot International Mountain Leader (bergwandelgids). Als IML-er heb ik alle kennis in huis om professioneel met mensen de bergen in te gaan. In dit filmpje zie je wat een IML-er is.

Samen met mijn vrouw, Claar Talsma, schreef ik het boek Mini Expedities. Een boek dat precies zegt waar ik van hou: avonturen, van groot naar klein. Spelen in de wildernis.

Door het succes van het boek, krijg ik veel vragen. Hoe plan je zo’n Mini Expeditie? Kunnen we niet een keer mee? Wat voor materiaal heb je? Om je te helpen het avontuur te vinden kun je met ons mee op Mini Expeditie of op reis. Ook hebben we routeboekjes gemaakt waarmee je zelf op pad kunt gaan. Daarnaast hebben we een levendig instagram account en deze website waarop geregeld een blog wordt gepubliceerd. 

Naast mijn eigen Mini Expedities werk ik als schrijver, reisleider voor anderen en organisator van reizen en outdoor evenementen.

Waar kun je me voor inhuren?

Reizen begeleiden

Het liefst ga ik met een groep mensen op pad. Samen nieuwe plekken verkennen.  Samen onderweg door wilde  bergen en ruige natuur. Dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Want avontuur zit hem niet altijd in de hoogste top. Een mooie reis hoeft niet ver weg te zijn. En genieten kan ook met nieuwe vrienden bij een kampvuur.

Schrijven

Naast mijn boek Mini Expedities schrijf ik ook content voor anderen. Reisverhalen, informatie over gebieden, bestemmingen, actieve reizen met kinderen, buitensport, bergen, materialen, voorbereiding en reistips. Naast de tekst lever ik ook beeldmateriaal, zoals foto’s, tekeningen/kaarten en video.

Organiseren

Ik heb ervaring met het organiseren van reizen. Het organiseren van informatieavonden, beurzen en voorbereidingsdagen. Voor Respect the Mountains organiseerde ik schoonmaakevenementen door heel Europa. Eerst afval opruimen in berggebieden, daarna lekker eten en een spannende buitenactiviteit. 

Samenwerken?

Inspiratie krijg ik door samen met anderen aan klussen te werken. Ben je geïnteresseerd of op zoek naar iemand voor een project? Laten we kijken of we samen iets op poten kunnen zetten. Een Mini Expeditie, het testen van materialen of het in beeld brengen van plekken. Ik hoor graag van je, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Claar Talsma

Ik ben de planner van het team. Tussen het werk door borrelen er altijd ideeën op voor nieuwe expedities. Ik hou van turen op kaarten  op zoek naar spannende paadjes en onbekende plekken. De weekenden en vakanties zijn altijd te kort om alles uit te voeren.

In 2016 hebben we als gezin 80 nachten gekampeerd. Bijna elk weekend sliepen we in onze tent. Terwijl ik ook gewoon werkte. Dan schoof ik soms in kampeeroutfit achter mijn bureau. Sindsdien gaan we zo vaak mogelijk met z’n drieën op pad voor een Mini Expeditie. Niets helpt beter om balans in mijn leven te houden. 

Inmiddels zijn we druk bezig met ons tweede boek: Mini Expedities in Europa. Daarvoor crossen we met de trein dwars door Europa om nieuwe plekken te ontdekken.

Tekenen

Tijdens mijn werk als stedenbouwkundige ben ik altijd aan het schetsen, kaarten aan het tekenen en verbeeldingen aan het maken. Ik werk daarvoor met allerlei computer programma’s, maar ook graag gewoon met papier en stift. Voor ons boek heb ik alle tekeningen en kaarten zelf gemaakt.

Fotograferen

Ik vind het leuk om onderweg onze avonturen vast te leggen op foto en film. Samen een leuke tocht maken en die ook nog in beeld brengen blijft een uitdaging. Vaak ren ik hijgend voor de rest uit en lig ik weer eens met mijn buik in het gras plaatjes te schieten.  Om daarna weer snel de rugzak om te gooien.

Inspireren

Ik maak graag onze eigen routes en ben altijd op zoek naar mooie kampeerplekjes en nieuwe gebieden  om te ontdekken. Ik deel mijn vondsten graag en vind het leuk om anderen te inspireren en informeren om zelf op pad te gaan. Hoe klein het avontuur ook is. 

Fosse

Fosse (16 jaar) droomt eigenlijk van de raketten en ruimteschepen waarmee hij later gaat reizen. Maar ondertussen is hij stiekem het stoerste expeditielid van Mini Expedities. Hij heeft het nooit koud en loopt onverstoorbaar als een echte Viking door regen en storm. In zijn rugzak zit altijd een leesboek. Het liefst een e-reader met een fantasy avontuur. Als we ook maar even stilzitten pakt hij zijn boek tevoorschijn. Of dat nu boven op een bergtop, in een donker tentje of in barre omstandigheden tijdens een sneeuwschoentocht is.  Zijn geklets zorgt er wel voor dat hij tijdens onze tochten alle dieren laat weten dat we er aankomen.

Onze hut in Noorwegen

Tweede thuis

Sinds kort hebben we onze eigen hut in Noorwegen. Dit fijne hutje wordt het basiskamp voor toekomstige reizen in Noorwegen. Dit jaar gebruiken we om ons tweede thuis nog beter te leren kennen. Zo gaan we met sneeuwschoenen en slee op pad in de winter en wildkamperen en kanoën in de zomer.

Contact

Je kunt contact opnemen via: info@miniexpedities.nl

Mini Expedities

Joanne Wissink, tel. +31641312900

Funenpark 385, 1018 AK Amsterdam

KvK 67246079

BTW NL001952378B27