Mini Expedities: het boek

In ons boek Mini Expedities staan 30 avontuurlijke tochten. We maakten jungletochten, sliepen op onbewoonde eilanden en vonden bountystranden en bergtoppen en dat allemaal in en dicht bij Nederland. We gingen wandelen, fietsen, kanoën en zwemmen. En tussendoor hingen we in een hangmat, kookten we op een vuurtje en sliepen we in onze tent.

In het boek vind je alles voor je eigen expeditie. Het is niet alleen leuk voor doorgewinterde buitensporters, maar ook voor mensen die nog willen ontdekken hoe het buitenleven is. Ook als je met je kind op pad wilt vind je inspiratie voor leuke plekken om samen te ontdekken. Want stiekem is het gewoon buitenspelen en daar zijn kinderen veel beter in.

Een Mini Expeditie is een ontdekkingsreis, maar dan in het klein. Jungletochten, bergexpedities en slapen op een onbewoond eiland, wie droomt er niet van? En daarvoor hoef je niet meteen naar de ander kant van de wereld. Ook dicht bij huis is er genoeg wildernis te ontdekken! De bossen zijn misschien niet zo groot als in de Amazone en de bergtoppen niet zo hoog als de Himalaya, maar ze zijn groot genoeg voor een avontuurlijk weekend. Als je gaat wandelen, fietsen, varen, zwemmen of sleeën, merk je dat Nederland nog best groot is. Bij een ontdekkingsreis hoort natuurlijk ook een avontuurlijke overnachting. Slapen in een tentje onder een hemel vol sterren en je avondmaal koken op een kampvuur.

En ontdekkingsreiziger worden kan iedereen! Of je nu groot bent of klein, ervaren of beginner. Bij een Mini Expeditie gaat het niet om het bereiken van de hoogste toppen of de verste horizon. Het gaat om samen nieuwe dingen uitproberen. Eigenlijk is het gewoon buitenspelen in de natuur.

“Mini Expedities is boven alles een inspiratieboek. Lees het en krijg vakantiekriebels! De dertig beschreven tochten zijn onderverdeeld in spannende categorieën. Na elk verhaal  staat met handige symbolen aangegeven hoeveel dagen de reis duurt, hoeveel kilometer je te voet, per kano of fiets aflegt en in welk seizoen je de tocht kunt maken.”

Kidseropuit

“Leuk boek om onbekendere dingen van Nederland te leren kennen.”

“Niet alleen voor kinderen, mooie uitstapjes voor iedereen!”

“Alleen al bij het doorbladeren krijg je zin om op pad te gaan. Prima te doen in een weekendje. En je bent helemaal weg van alles…”

bol.com

Als je ons boek bij ons koopt maken we speciaal voor jou een tekening erin. 

Jungletochten in het boek Mini Expedities
Onbewoonde eilanden in Nederland
Bountystranden in Nederland
De kaart met alle Mini Expedities in Nederland en België
Kamperen zonder tent
Wandeltocht op de Utrechte Heuvelrug
Wandelen door het weiland

Bekijk ook ons tweede boek:
Mini Expedities in Europa

Voor Mini Expedities in Europa gingen we met de trein op avontuur in Europa. Op zoek naar droomstranden, ruige bergtoppen en junglepaadjes. Niet in de uithoeken van het land, maar juist dicht bij steden. Van Tromsø in het noorden tot Rome in het zuiden en vele steden daartussen.

  • 25 Mini Expedities in en om Europese steden
  • Urban jungle, wildwater, bergtochten, bountystranden en winterwonderland
  • Vol informatie en inspiratie voor je eigen avontuur