Voscheheugte

Winterkamperen lijkt steeds hipper te worden. Op een grauwe december dag gingen we naar de Voscheheugte in Drenthe. Voor ons best een eindje rijden. Ik had gedacht dat we in dit weekend één van de weinige zouden zijn die kwamen kamperen. Maar er stonden toch heel wat tentjes, busjes en caravans. Op de Voscheheugte hebben ze goed begrepen wat de wintekampeerder zoekt.
Een vuurtje bij de tent is geen probleem. Er staat een hele stapel vuurschalen klaar. Er is een mooie ruimte waar je binnen kunt zitten met een piano, een schaakbord en boeken en informatie over de omgeving. En een waterkoker! Dat laatste item zou eigenlijk op elke camping mogen staan, wat mij betreft…
En dan is er ook nog een eethuisje, voor als je geen zin hebt om zelf te koken.
 
Ook als je het iets chiquer wilt maken kun je hier heel goed terecht. Er zijn verschillende leuke kleine hutjes en tenten te huur. Inclusief kachel, gitaar en Perzisch tapijt. Verder is vooral rust en ruimte. In de omgeving kun je mooi wandelen over het Mantingerzand. Je loopt zo van de camping het natuurgebeid in. Wij gebruikten de camping als basiskamp voor de beklimming van de twee hoogste hobbels van Drenthe (de VAM-berg en het Haantjesduin). 
Koken op kampvuur
Koken op kampvuur met een drieppopt
Camping Voscheheugte in Drenthe