Een boshut in Duitsland
Voor de houtkachel in een berghut

De Karlshütte

In de kerstvakantie sliepen we in een echte kersthut! Het hutje staat midden in het bos en is in de winter alleen te voet bereikbaar. Sneeuwen deed het bij ons niet echt heel hard (wel regenen), maar toch zaten we in een witte wereld. Deze boshut heeft alles wat je nodig hebt: een keukentje, een zithoek en een zolder om te slapen. Koken doe je op houtvuur op het grote fornuis. Die werkt ook als houtkachel om de hut op te warmen. Toen we aankwamen was het 8 graden in de hut, pas na uren stoken was het 12 graden. De volgende dag werd het zelfs 24 graden binnen!

Er is geen stromend water in de hut. Water voor de afwas haal je uit de rivier, drinkwater wordt in de winter verzorgd door het Forstamt en neem je voor een deel zelf mee. Het toilet is nog heel rustiek. Niet ver van de hut is een klein hokje met een gat in een plank.

Je moet de hut van te voren reserveren en de sleutel beneden in het dal ophalen. In ongeveer een uur kun je dan naar de hut lopen. Zelf neem je slaapzakken, kaarsen en genoeg eten mee voor het kerstdiner. Wij liepen naar boven met kippenpoten die we in het fornuis hebben gebraden!

Meer informatie vind je op: www.ferienhuetten-schwarzwald.de. Naast de Karlshütte ligt een eindje verderop ook de Törlehütte, die er ongeveer hetzelfde uitziet.

Andere hutten om te overnachten