Austerlitz

Kampeerterrein Austerlitz ligt tussen het dorpje Austerlitz en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Niet ver van de beroemde piramide. Door deze ligging is het een mooi uitgangspunt voor tochten door het bos. Je loopt vanaf het terrein zo het dorpje in, waar ook een bushalte is. Maar je loopt ook zo het bos in voor een wandeling. 

Het terrein bestaat uit allemaal grasveldjes tussen de bomen. Het heeft wel wat weg van een Engels park. De bomen zijn groot en kleuren in de hersft rood en geel. Vanaf het terrein zie je de nieuwbouw van Austerlitz, dus het is niet puur natuur hier.  Er is een mooie vuurkuil en een eenvoudig toilethok. Ook in de winter kun je hier kamperen. In de wintermaanden is er alleen een winterkraan en een toilet open. 

Het terrein ligt handig voor wandelingen (en fietstochten) over de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier eindeloos door het bos lopen of mooie mountainbike tochten maken.

De NTKC is een vereniging die 20 kampeerterreinen heeft in Nederland. Je kunt er kamperen als je lid bent. Alle terreinen worden gerund door de leden zelf. Dit betekent dat je ook zelf moet meehelpen. Bijvoorbeeld met het schoonmaken van de toiletten of op werkdagen als er onderhoud aan het terrein plaatsvindt. Maar laat je hierdoor niet weerhouden. Het voelt daardoor ook een beetje alsof het terrein van jezelf is. Als wandelaar of fietser mag je als introducee een nacht kamperen (zonder lid te zijn), er moet dan wel iemand aanwezig zijn op het terrein. Maar als je van kamperen houdt is het aan te raden om lid te worden.
 
Winterkamperen
De zon schijnt door het bos