Huizen

NTKC kampeerterrein Huizen is een fijne plek midden in de natuur, terwijl het heel dicht bij de Randstad ligt. Je kunt er kamperen met uitzicht over het water. De skyline van Almere schittert dan ‘s nachts aan de horizon. Of je kiest een beschut plekje tussen de bomen, fluitende vogels en huppelende konijnen.
De voorzieningen zijn eenvoudig. Er is een keurig toiletgebouw (met warme douches), een klein huisje waar je leesboeken, wat spelletjes en informatie over de omgeving kunt vinden. Daar kun je ook je mobiel opladen. Het kampeerterrein is het hele jaar open. In de winter is er alleen een winterkraan en een toilet beschikbaar. Nou ja en de vuurplaats natuurlijk. Tot slot kun je in de zomer over een steigertje door het riet naar het water lopen om te zwemmen.
 
Ik word altijd vrolijk van de zandweg naar het terrein. Op de fiets kom je van de weides en drukte opeeens in het bos over onverharde fietspaadjes. Je kunt er heerlijk doorde  bossen sjezen op je fiets. Het terrein ligt op de Utrechtse Heuvelrug, in het bosgebied ten westen van Huizen. Je kunt er wandelen, zwemmen, kanoen en fietsen (de lf23 Zuiderzeeroute loopt langs het terrein). Het dorp met een bushalte en supermarkt ligt op loopafstand.
 
De NTKC is een vereniging die 20 kampeerterreinen heeft in Nederland. Je kunt er kamperen als je lid bent. Alle terreinen worden gerund door de leden zelf. Dit betekent dat je ook zelf moet meehelpen. Bijvoorbeeld met het schoonmaken van de toiletten of op werkdagen als er onderhoud aan het terrein plaatsvindt. Maar laat je hierdoor niet weerhouden. Het voelt daardoor ook een beetje alsof het terrein van jezelf is. Als wandelaar of fietser mag je als introducee een nacht kamperen (zonder lid te zijn), er moet dan wel iemand aanwezig zijn op het terrein. Maar als je van kamperen houdt is het aan te raden om lid te worden.
 

NTKC kampeerterrein Huizen
Kamperen met een klein tentje
NTKC kampeerterrein Huizen
NTKC kampeerterrein Huizen