Den Treek

NTKC-terrein Den Treek vind ik misschien wel het mooiste kampeerterrein van Nederland. Al hoor ik het graag als iemand het er niet mee eens is en een nog mooier plekje kent! Je kampeert midden in het bos, echt weg van de bewoonde wereld. En dat op loopafstand van Amersfoort. Er zijn plekjes rond een klein heideveldje of je hebt een privé plekje in het bos. Verder is er alleen aanwezig wat je echt nodig hebt als kampeerder: een toilet-hok en een vuurplaats (al konden we die laatste nu niet gebruiken vanwege het brandgevaar…). Het terrein is het hele jaar open. In de winter zijn de voorzieningen nog een graadje primitiever. Er is dan alleen een toilet open en een speciale winterkraan met koud water.
 
Rondom het terrein genoeg bos om te dwalen! Het terrein ligt niet langs een lf-fietsroute, maar je kunt er wel mooi fietsen door de bossen. Het Utrechtpad loopt vlak langs het terrein. 
 
De NTKC is een vereniging die 20 kampeerterreinen heeft in Nederland. Je kunt er kamperen als je lid bent. Alle terreinen worden gerund door de leden zelf. Dit betekent dat je ook zelf moet meehelpen. Bijvoorbeeld met het schoonmaken van de toiletten of op werkdagen als er onderhoud aan het terrein plaatsvindt. Maar laat je hierdoor niet weerhouden. Het voelt daardoor ook een beetje alsof het terrein van jezelf is. Als wandelaar of fietser mag je als introducee een nacht kamperen (zonder lid te zijn), er moet dan wel iemand aanwezig zijn op het terrein. Maar als je van kamperen houdt is het aan te raden om lid te worden.
 

Tenten met slingers