Wandelreis eilandhoppen bij Stockholm

Wandelreis

datum nog onbekend

Begeleider: Joanne Wissink

Deelnemers: 4 – 12

Hou je van wandelen, bossen, kamperen ,water en zee? Ga dan met ons mee op expeditie naar de Archipel van Stockholm in Zweden!  Nou ja expeditie… Wat ons betreft het paradijs op aarde! Hier hop je van eiland naar eiland en wandel je van kaneelbroodje naar kaneelbroodje. Geen expeditie om af te zien. Eerder zon, zee en strand, maar dan op z’n Zweeds. We wandelen zo’n 10 tot 15 kilometer per dag. Op onze rug hebben we al onze kampeerspullen, zodat we op de mooiste plekjes kunnen kamperen.

We ontmoeten elkaar op het station van Stockholm. We beginnen ons avontuur in de stad met een kop koffie of thee en een kaneelbroodje. Daarna is het tijd om onze rugzak om te doen en de stad te verruilen voor de natuur. We hoppen van eiland naar eiland door de Archipel van Stockholm. Hier is het leven simpel. We wandelen door bossen, langs meren en zee. We kamperen op simpele kampeerterreintjes of zomaar aan het water. Onze enige voorzieningen: een droogtoilet en een waterpomp. Maar ook de zee waar we bijna elke dag wel een duik in kunnen nemen. In dit zomerse paradijs ben je natuurlijk niet alleen. Regelmatig komen we door een dorpje of langs een cafeetje waar we koffie en kaneelbroodjes kunnen krijgen.

Zin gekregen in dit avontuur? Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar als je ons een mailtje stuurt houden we je op de hoogte. 

Locatie

We starten en eindigen bij station Stockholm.

Waar en hoe overnachten we?

We kamperen in het wild of op primitieve kampeerterreintjes. De voorzieningen zijn basic: een droogtoilet en water uit de pomp.

Voor wie?

We lopen dagafstanden van maximaal 15 km (geen grote hoogteverschillen). Daarbij draag je je eigen rugzak met kleding, kampeerspullen en eten.

Reisbegeleiding door Joanne

De afgelopen jaren heb ik  verschillende keren door de Archipel rondgezworven. Ik weet dus veel mooie plekjes te vinden om te wandelen en te kamperen. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden van wandel- en kampeerreizen. Zo was ik al op pad als reisbegeleider in: Noorwegen, Zweden, Ierland en Engeland. Ik ben in het laatste jaar van mijn opleiding tot International Mountain Leader. Ik ben in het bezit van een EHBO-diploma en Wilderniss First Aid. 

Samen op avontuur

Deze reis is geen pakketreis. We gaan echt samen op avontuur. Dat betekent dat je zelf je eigen materiaal verzorgt en draagt. Ik stippel de route uit, weet wanneer de boten gaan en organiseer de slaapplekken en begeleid de wandelingen. Onderweg koken we samen en kunnen we samen beslissen over het programma van de dag. Er is ruimte in het programma om tijd zelf in te vullen (bijvoorbeeld op de rustdag). 

Inclusief

 • Reisbegeleiding door Joanne.
 • Zes keer avondeten en ontbijt tijdens de tocht (we koken samen).
 • Een informatiedocument met informatie over Stockholm en advies over de reis.
 • Een paklijst met alles wat je mee moet nemen.
 • Wildkamperen en kamperen op primitieve kampeerterreintjes.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Stockholm.
 • Tickets voor trein en boten tijdens de tocht (ca. 60 euro).
 • Lunch, koffie, kaneelbroodjes, drankjes en snacks onderweg.
 • Eventuele extra activiteiten zoals museumbezoek, kanoën of suppen.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Extra overnachting in Stockholm.
 • Materiaal, zoals tent, slaapzak, matje, rugzak en kleding (als je nog iets nodig hebt kunnen we je advies geven of misschien iets uitlenen).

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 

Uit het dagboek van een deelnemer

Ik rits mijn tentdoek open. Het zonnetje staat al hoog aan de hemel, de lucht is blauw en het eerste wat ik zie is een prachtig uitzicht over de rotsen en de zee. Met onze tenten staan we onder een grote eikenboom. De geur van koffie komt me tegemoet en Joanne vraagt hoe we geslapen hebben. 

De afgelopen week hebben we gemerkt hoe zorgzaam Joanne voor ons is en dat begint al in de ochtend met een vers gezet kopje koffie en een heerlijk expeditie ontbijtje. Ik voel mij onwijs verwend en ontspannen. We plukken die ochtend verse bosbessen, die overal op de eilanden groeien. Het is een vrije dag en we kunnen doen wat we willen.  Ik neem met een reisgenootje een duik in een van de vele baaitjes. Het water is koud maar als je er eenmaal doorheen bent frist het je heerlijk op. We lezen ons boekje en tegen lunchtijd slenteren we langzaam richting een cafeetje waar Joanne ons al opwacht met verse eitjes en kaneelbroodjes.

Eind van de middag wacht ons een toffe ervaring, nadat we de sleutel hebben gelokaliseerd duiken we met zijn allen de lokale Bastu in (sauna). Op afstand zien we de bui voor die dag al aankomen. Op een regenbui na die elke dag zo rond het eind van de middag over ons heen komt, is het de rest van de week heerlijk (wandel)weer met zo’n 20 graden.

‘s Avonds roosteren we groenten boven de BBQ op onze picknick plek, drinken we thee met een stuk chocolade. De hele week al ons toetje want zoals Joanne zegt; ‘het is belangrijk om lekker te eten op onze trip’! In de avond bespreken we ook de dag voor morgen; Joanne is altijd super goed voorbereid en informeert ons over het weer, de boottijden, de wandelafstand en het koffie tentje voor die dag. Ze weet de tofste lokale plekjes te vinden! 

Ik vind het fijn om op deze manier met een mooie groep mensen op pad te zijn. Het vervoer en het eten is goed verzorgd en daarnaast is er voldoende inbreng om met elkaar het programma te bepalen en af en toe je eigen ruimte te pakken. En alhoewel het vandaag een heerlijke rustdag was kijk ik er naar uit om weer verder te trekken, te voet met je eigen bagage op je rug en ter boot, en de archipel en zijn bijzondere natuur verder te ontdekken. 

Op reis met Joanne is gezellig, altijd een avontuur en brengt je op de mooiste plekjes. Dus als je ook eens van de gebaande paden af wilt, raad ik je deze reis zeker aan!

 

Logboek Mini Expedities

Wandelen in de archipel van Stockholm 2023

“Op reis met Joanne is gezellig, altijd een avontuur en brengt je op de mooiste plekjes. Dus als je ook eens van de gebaande paden af wilt, raad ik je deze reis zeker aan!”

Lees het hele verslag hier

Mini Expeditie Veluwe 2023

“Ik heb ontzettend leuk gehad op de Veluwe. Joanne weet veel over hiken, de Veluwe en materiaal. Samen met Claar weten ze de inwendige mens goed te verwennen en zorgen ze voor een fijne gezellige sfeer! Mijn leermoment was toch echt de kou! Heb een andere slaapzak en extra matje nodig! Zou zo weer mee gaan, ben er super enthousiast over!”

Mini Expeditie Utrechtse Heuvelrug 2022

“Een Mini Expedite bevestigt dat je geen lange vakantie nodig hebt. In twee dagen kan je zoveel genieten.”

Lees het hele verslag hier

Mini Expeditie Utrechtse Heuvelrug 2022

 

“dank voor het super gave weekend op de Utrechtse Heuvelrug. Jullie waren zo goed voorbereid, waardoor wij alleen maar hoefden te genieten van alles wat er op ons pad kwam. Heerlijk!”