Wandelreis eilandhoppen bij Stockholm

Wandelreis

15 juli – 21 juli

Begeleider: Joanne Wissink

Kosten: € 780

Deelnemers: 4 – 12

Deze zomer organiseren we een expeditie in Zweden. Nou ja expeditie… We gaan op pad in de Archipel van Stockholm. Wat ons betreft het paradijs op aarde! Hier hop je van eiland naar eiland en wandel je van kaneelbroodje naar kaneelbroodje. Geen expeditie om af te zien. Eerder zon, zee en strand, maar dan op z’n Zweeds. We wandelen zo’n 10 tot 15 kilometer per dag. Op onze rug hebben we al onze kampeerspullen, zodat we op de mooiste plekjes kunnen kamperen.

We ontmoeten elkaar op het station van Stockholm. We beginnen ons avontuur in de stad met een kop koffie of thee en een kaneelbroodje. Daarna is het tijd om onze rugzak om te doen en de stad te verruilen voor de natuur. We hoppen van eiland naar eiland door de Archipel van Stcokholm. Hier is het leven simpel. We wandelen door bossen, langs meren en zee. We kamperen op simpele kampeerterreintjes of zomaar aan het water. Onze enige voorzieningen: een droogtoilet en een waterpomp. Maar ook de zee waar we bijna elke dag wel een duik in kunnen nemen. In dit zomerse paradijs ben je natuurlijk niet alleen. Regelmatig komen we door een dorpje of langs een cafeetje waar we koffie en kaneelbroodjes kunnen krijgen.

Ga je  mee op avontuur?

Locatie

We starten en eindigen bij station Stockholm.

Waar en hoe overnachten we?

We kamperen in het wild of op primitieve kampeerterreintjes. De voorzieningen zijn basic: een droogtoilet en water uit de pomp.

Voor wie?

We lopen dagafstanden van maximaal 15 km (geen grote hoogteverschillen). Daarbij draag je je eigen rugzak met kleding, kampeerspullen en eten.

Reisbegeleiding door Joanne

De afgelopen jaren heb ik  verschillende keren door de Archipel rondgezworven. Ik weet dus veel mooie plekjes te vinden om te wandelen en te kamperen. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden van wandel- en kampeerreizen. Zo was ik al op pad als reisbegeleider in: Noorwegen, Zweden, Ierland en Engeland. Ik ben in het laatste jaar van mijn opleiding tot International Mountain Leader. Ik ben in het bezit van een EHBO-diploma en Wilderniss First Aid. 

Samen op avontuur

Deze reis is geen pakketreis. We gaan echt samen op avontuur. Dat betekent dat je zelf je eigen materiaal verzorgt en draagt. Ik stippel de route uit, weet wanneer de boten gaan en organiseer de slaapplekken en begeleid de wandelingen. Onderweg koken we samen en kunnen we samen beslissen over het programma van de dag. Er is ruimte in het programma om tijd zelf in te vullen (bijvoorbeeld op de rustdag). 

Inclusief

 • Reisbegeleiding door Joanne.
 • Zes keer avondeten en ontbijt tijdens de tocht (we koken samen).
 • Een informatiedocument met informatie over Stockholm en advies over de reis.
 • Een paklijst met alles wat je mee moet nemen.
 • Wildkamperen en kamperen op primitieve kampeerterreintjes.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Stockholm.
 • Tickets voor trein en boten tijdens de tocht (ca. 60 euro).
 • Lunch, koffie, kaneelbroodjes, drankjes en snacks onderweg.
 • Eventuele extra activiteiten zoals museumbezoek, kanoën of suppen.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Extra overnachting in Stockholm.
 • Materiaal, zoals tent, slaapzak, matje, rugzak en kleding (als je nog iets nodig hebt kunnen we je advies geven of misschien iets uitlenen).
 
 

Logboek Mini Expedities

Mini Expeditie Utrechtse Heuvelrug 2022

 

“Een Mini Expedite bevestigd dat je geen lange vakantie nodig hebt. In twee dagen kan je zoveel genieten.”

Lees het hele verslag hier

Mini Utrechtse Heuvelrug 2022

 

“dank voor het super gave weekend op de Utrechtse Heuvelrug. Jullie waren zo goed voorbereid, waardoor wij alleen maar hoefden te genieten van alles wat er op ons pad kwam. Heerlijk!”

Workshop Mini Expeditie met kinderen 2022

” We vonden het echt heel erg leuk vandaag. Mijn zoon zei dat hij het gevoel had dat we elkaar al heel lang kenden en dat hij heel graag nog een keer mee wil. Ik vroeg wat hij het leukst vond en hij zei ‘alles!’ Zelf heb ik ook enorm genoten, van de natuur, het gezelschap en alle dingen die ik geleerd heb.”