Kamperen in België

Kamperen in België

Hier verzamelen we de leukste campings in België. Een fijne bestemming voor een Mini Expeditie dichtbij huis. Even een weekendje naar buiten en wandelen, kamperen, fietsen of varen. In België zijn veel campings waar jeje tent neer kunt zetten aan een kabbelend riviertje en met uitzicht op de heuvels van de Ardennen. Vaak mag je een kampvuur maken voor je tent. Als je mazzel hebt zijn er ook nog een lekkere Belgische biertjes of Vlaamse frieten te krijgen. 

Kamperen kampvuur semois
Kamperen kampvuur Semois kanoën
1. Camping Les Ochay

Camping Les Ochay ligt aan de Semois in het zuiden van België. Je kampeert op een eiland in de rivier dat je met een bruggetje kunt bereiken. Er zijn picknicktafels en vuurkorven om een vuurtje te stoken voor je tent. Je kunt direct vanaf de camping kanoën. Voor het spelevaren liggen er een paar kleine kano’s die je kunt lenen. Voor het echte werk huur je een kano op de camping en zak je de rivier af. De campingbaas haalt je dan een eind verop weer op.

We maakten een mooie Mini Expeditie vanaf deze camping: Kanoën op de Semois

www.campinglesochay.be

2. Camping Wesertal
Deze camping ligt vlakbij de Hoge Venen. Een mooi natuurgebied, met natuur die veel weg heeft van een Noorse fjell. Hier wandel je over vlonderpaden, door ruige grassen en eindeloze bossen. Dat het er ook vaak regent en mistig is vergeten we maar even… Aan de noordkant van de Hoge Venen ligt het dorpje Eupen en vlak daarbij ligt deze camping. Een mooie uitvalsbasis voor een verkenning van de venen. De camping is ook prima geschikt voor koude herfstavonden. Er is een kas met een houtkachel waar je knus tegenaan kunt kruipen. De mooiste kampeerplaatsjes liggen in een bos bij een beek. Toen wij er waren stonden we helemaal alleen in een nat bos, maar  met mooi weer is het hier vast ook heerlijk toeven.
In de buurt kun je prachtig fietsen (bijvoorbeeld dwars over de Hoge Venen) en natuurlijk wandelen.
Deze camping gebruikten we op een Mini Expeditie die in ons boek staat.
 

3. Camping Villa Toile
Deze camping ligt langs de Lesse. Op een mooie zomerdag ligt dit hele riviertje vol met felgekleurde kano’s. De rivier maakt een bocht om de camping en één van de stroomversnellingen ligt direct aan de camping. Zomers een plek vol drukte en hilariteit. Altijd leuk om mensen nat te zien worden. Wij waren er in het voorseizoen, toen was het er rustig en was de stroomversnelling nog het domein van de zwaluwen, ganzen en koeien. Vooral de koeien waren gezellige buren op de camping. Elke keer kwamen ze dicht naar het hek om te zien wat wij daar nou toch allemaal deden in dat rare tentje.
De camping ligt rond een mooi landhuis waar je ’s morgens verse broodjes kunt halen. Overdag worden er allerlei outdoor activiteiten georganiseerd. ’s Avonds kun je aanschuiven voor een pizza of een biertje bij de openhaard. De camping heeft wel wat weg van een keurig park. Iets te netjes misschien, maar je kampeert er ook heerlijk in het groen en de omgeving is prachtig. Nadeel is dat de camping vrij duur is.
De omgeving leent zich voor kanoën (natuurlijk), klimmen, wandelen en fietsen. Je loopt zo de natuur in en er zijn genoeg steile Ardennen hellinkjes om je op stuk te bijten…

We zullen de lijst steeds verder aanvullen met nieuwe pareltjes. Als je een leuke tip hebt horen we het graag!

Hieronder vind je leuke campings in andere landen.

Kamperen in Zwitserland