Kamperen op een fort

Kamperen op een fort

Hier verzamelen we plekken waar je op een fort kunt slapen. Vaak zijn forten bijzondere overnachtingsplekken waar de geschiedenis nog goed zichtbaar is. Het meestal geen aangeharkte campings met eindeloos veel caravanns. Maar juist een beetje altenatieve plekken met toiletten in een oude bunker, een vuurplaats en prachtig uitizhct op de omgeving die vroeger beschermd werd door de miliairen op het fort. In Nederland zijn veel forten waar je kunt slapen. Onderdeel van verschillende verdedingslinies, zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Erfgoed dat zo bijzonder is dat het op de UNESCO lijst staat. Een bucketlist vinkje dichtbij huis.

Kamperen op fort Everdingen
1. Fort Everdingen
Op Fort Everdingen kun je fijn kamperen, wandelen en bier drinken. Een mooi combinatie. Op de wallen van het fort is een tentenveld tussen de bomen. Ook zijn er camperplaatsen die er nu eens niet uitzien als een parkeerplaats. In het midden wordt bier gebrouwen en is een biertuin waar je heerlijk kunt zitten. 
Rondom het fort liggen allemaal fijne klompenpaden en kun je struinen langs de Lek. Wij maakten er een tweedaagse tocht. Hier vind je de route die we liepen. 
 

2. Fort WKU

Dit fort is een Natuurkampeerterrein. je kampeert hier tussen de groene graswallen. Je kunt slapen in je eigen tentje of in een huurtent of pipowagen. Er zijn picknicktafels en vuurschallen om een kampvuurtje te maken. Ook is er een theehuis en kun je kano’s huren.

Op onze tweedaagse tocht naar Fort Everdingen kwamen we ook langs dit fort. Hier vind je de route die we liepen. 

www.fortwku.nl

3. Fort Spion
Dit Natuurkampeerterrein ligt tussen de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Het is een eenvoudig kampeerterrein, waar je alleen met de tent kunt kamperen.
 
 

4. Fort Vuren
Fort Vuren ligt aan de Waal, niet ver van Gorinchem. Je kunt hier kamperen, maar ook slapen in kamers en eten in een restaurant.
 
 

5. Fort aan de Klop
Midden in Utrecht kun je ook eten en slapen op een fort. Ook al zit je dichtbij de stad, het voelt alsof je in een heel andere wereld bent. Het fort ligt vlak langs de Vecht en is een fijne plek om op het terras te zitten, maar ook om je tentje op te zetten op een fiets- of wandeltocht langs de Vecht of door de weilanden rond Utrecht.
 
 

We maakten een 2 daagse wandelingen langs forten in Nederland. In deze blog vind je onze wandelroute en de kampeerplekken waar we sliepen.