Wandelen in de Archipel rond Stockholm

Wandelen in de Archipel rond Stockholm is niet voor kilometervreters. In dit eilanden paradijs stuit je binnen de kortste keren weer op het water. Eigenlijk is het een strandvakantie plus! Zon, zee en struinen. Hier dwaal je over eilanden. Onderweg is er genoeg tijd voor een kaneelbroodje in een cafeetje. Of een duik in de zee. In dit routeboekje staan 6 wandelingen rond de Stockholm. Dagtochten en meerdaagse tochten waarbij je overnacht in een tent of een hutje. Leuk om als onderbreking van je citytrip een dagje te hiken of om met je kinderen te wandelen.

Dit zijn de mooiste wandelingen rond Stockholm, ontdek de Archipel te voet

Zes wandeltochten rond Stockholm, als dagwandeling te maken of te combineren tot een meerdaagse tocht.

Voor wie: gezinnen (vanaf ca. 4 jaar)| beginners

Moeilijkheid:   5 km tot 15 km per dag

Waar slaap je: in de stad, een tent of een hut/hotel

Beste tijd: zomer

Het routeboekje is een e-boek (pdf) dat je thuis kunt printen. 

Het e-boek kost: € 20

In dit routeboek staan meerdere korte wandelingen in de Archipel rond Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Tussen de stad en de Oostzee ligt een Archipel van eilanden. De meeste wandeltochten zijn bereikbaar met de boot vanaf het centrum van de stad, andere met de trein of de bus. Het zijn wandelingen met korte dagafstanden, de meeste ca. 5 km, een paar zijn ca. 15 km (met mogelijkheid om in te korten). Je loopt langs strandjes, door het bos en komt regelmatig langs cafeetjes. Het leukst is om een nachtje te blijven slapen op een eiland. Dat kan op een primitieve kampeerplaats in je eigen tent, maar er zijn ook hutten te huur en hotels en jeugdherbergen. De wandelingen zijn te combineren tot ‘e’en lange vakantie. Door de korte dagafstanden zijn de tochten voor iedereen goed te doen en heel geschikt om met kleine kinderen te ondernemen.

Wandelingen Archipel Stockholm

Eilandhoppen in de Archipel van Stockholm met een roeiboot

Ook al ben je dichtbij de stad het voelt alsof je midden in de natuur bent. Op sommige tochten hop je van eiland naar eiland met een roeiboot. Een ware Mini Expedities voor  dus! 

Een routeboek vol informatie voor wandelingen

Het woord routeboekje is misschien wel te bescheiden. Het is eerder een routeboek geworden zoveel informatie staat er in. Het heeft meer dan 60 pagina’s met informatie en heel veel foto’s, zodat je meteen zin krijgt om op reis te gaan.

Boor archipel Stockholm wandelingen

Welke informatie vind je in het routeboek Wandelingen in de Archipel van Stockholm?

Algemene informatie over Stockholm en Zweden
Hoe kom je in Stockholm met de trein of auto? Hoe reis je naar de Archipel van Stockholm? Wat zijn de mooiste plekken in de Archipel van Stockholm voor wandelingen? Wat zijn nog meer leuke plekken in Zweden? Tips voor overnachtingsplekken.
 
Voorbereiding wandeltocht
Informatie over hoe je je wandeltocht voorbereid. Met een paklijst zodat je precies weet wat je allemaal mee moet nemen (en vooral thuis moet laten …) op je wandelingen.
 
Informatie voor de wandeltochten
Overnachtingsplekken, routebeschrijving en hoe je bij het begin- en eindpunt  van de wandelingen kunt komen. 

Je eigen expeditie logboek

We maken altijd graag onderweg een dagboek. Daarin schrijven we over onze avonturen, plakken we plaatjes uit folders en tekenen we van alles, van ruimteschepen tot bloemetjes.  Het worden boekjes waarin het fijn bladeren is, zowel onderweg als later thuis. In onze rugzak zit dan ook vaak wat plakband, een pen en stiften. 
 
Om je te helpen met je eigen logboek krijg je bij je routeboek een expeditie logboek dat je ook kunt uitprinten. Het zijn losse blaadjes. Onderweg kun je die makkelijk meenemen in een waterdicht hoesje. Na afloop kun je de blaadjes inbinden tot een boekje. 
 
Gratis expeditie logboek bij het routeboek!

Reacties op het routeboek Wandelingen in de Archipel van Stockholm

” Wij waren afgelopen zomer een week in de buurt van Stockholm en en hadden een heerlijke tijd. Het boekje van Claar en Joanne was perfect als inspiratie voor leuke tochten. Daardoor kwamen we op prachtige plekken, die we anders waarschijnlijk niet hadden gevonden.
Kamperen bij een heerlijk zwembaaitje, een langsvliegende zeearend en de vele mooie eilandjes onderweg.
Het boekje maakte voor ons gezin de ideale mix van leuke tochtjes en ontspanning mogelijk.”

Veelgestelde vragen over wandelen in de Archipel rond Stockholm

Kan ik de tochten het hele jaar door maken?
In principe kun je deze wandelingen het hele jaar maken. Buiten de zomer varen er wel veel minder boten en zijn veel voorzieningen gesloten. Wil je dus buiten de zomer op gaan dan zul je van te voren goed moeten uitzoeken wat wel open is. Ook is het natuurlijk koud in de winter. Het zomerseizoen in Zweden loopt ongeveer van 15 juni tot 15 augustus. Half augustus wordt het rustiger en gaat de herfst dienstregeling van de boten in.
 
Is de tocht geschikt om met kleine kinderen te maken?
De wandelingen in dit boekje zijn kort en daardoor ook prima te doen met kleine kinderen. Er zijn nauwelijk hoogteverschillen en je loopt over het algemeen over bospaden. .
Kinderen tot een jaar of drie kun je nog meenemen in een rugdrager. Een kinderwagen gaat niet lukken op de paden. Wij vonden vanaf drie jaar de rugdrager te zwaar worden. Bij deze leeftijd speelt niet alleen mee hoe goed de benen het doen, maar ook het hoofd speelt een grote rol. Kinderen roepen vaak: buh ik ben moe, terwijl ze helemaal niet moe zijn, maar verveeld. Op deze wandelingen is er onderweg genoeg ruimte om te spelen en te zwemmen als afwisseling.   
 
Wat is een primitieve kampeerplaats?
Op een aantal eilanden kun je op een primitieve kampeerplaats slapen. Dit is een plek in het bos (en vaak aan een strandje) met een waterpomp en een droogtoilet. Je zoekt zelf een plekje voor je tent.
 
Hoe ziet een hut of er uit?
In Zweden verhuren ze vaak stuga’s (stugor) op campings en bij jeugdherbergen. Dit zijn een soort trekkershutten. Je huurt de hele hut en slaapt in stapelbedden. De voorzieningen zoals toilet en douche zijn meestal gemeenschappelijk. Vaak is er eenvoudige kookgelegenheid in de hut en neem je zelf een slaapzak mee.
 
Hoe werkt het met betalen en hoe krijg ik mijn routeboek?
We zijn nog bezig met een geautomatiseerd systeem voor onze routeboekjes. Tot dat af is kun je je routeboek bestellen door ons een mail te sturen via info@miniexpedities.nl. We sturen je een rekening en na betaling ontvang je van ons een mail met een pdf van het routeboek.
 
Twijfel je welk routeboek bij je past of heb je een vraag die er niet bij staat?
Stuur ons een mail met je vraag en we proberen je antwoord te geven (info@miniexpedities.nl).