Kaneelbroodjes
Koffie en kaneelbroodjes. Wat ons betreft een gouden duo. De geur van kaneelbroodjes brengt ons direct naar het noorden. Onze eerste stop opweg naar de bergen in Scandinavië is een bakker waar ze verse kaneelbroodjes of kardemombroodjes maken. In deze blog vind je onze favoriete adresjes. Allemaal bakkers waar je naast kaneelbroodjes uit eigen overn ook een kop goeie koffie kunt krijgen. En niet verrassend: ze liggen meestal dichtbij een station, aangezien we vaak met de trein reizen. Maar omdat we ook graag thuis kaneelbroodjes eten staat hier ook een recept om thuis te bakken. Ik maak zelf vaak een hele lading, zodat mijn vriezer altijd vol ligt. Als ik dan een keer een vleugje Scandinavië kan gebruiken hoef ik alleen een broodje in de overn te stoppen. En ook al zit ik dan thuis op de bank. De geur van kardemom en kaneel brengt me zo naar een fjell in het noorden.
1. Bakeriet in Lom (Jotunheimen, Noorwegen)
2. St. Jacobs Stenugnsbageri (Malmö, Zweden)
3. Haga bageri (Stockholm, Zweden)
4. Stenugnsbageri Fabrique (Stockholm, Zweden)
Een andere lekkere bakkerij in Stockholm is Stenugnsbageri Fabrique. Hiervan zijn er vele vestigingen, waaronder eentje vlakbij station Stockholm Centraal. Een ideaal adresje om te ontbijten als je net uit de nachttrein komt.
5. Hev (Ringebu, Noorwegen)
Niet ver van onze hut in Noorwegen zit ook een goeie bakker! En nog mooier: bij Hev in Ringebu bakken ze volgens de recepten van de bakker in Lom! Ze hebben er trouwens ook lekker pizza.
Deel op Pinterest
Recept voor kaneelbroodjes
Wat heb je nodig voor kaneelbroodjes?
½ liter melk
100 gram suiker
10 gram zout
10 gram kardemom
1 ei
2 zakjes droge gist
150 gram boter
125 g suiker
2 theelepels kaneel!