Recept: sinaasappel op het vuur

Recept: sinaasappels op het vuur

Op onze kanotochten door Zweden doen we nooit te zuinig met eten. In een kano hoef je iets minder grammen te jagen dan als je alleen met een rugzak op pad gaat. Maar belangrijker, kanovaren maakt hongerig! Overdag is het hard werken. Peddelen door weer en wind. Plonsen door het water. En klunen met de kano. Niets zo fijn om ‘s avonds je tentje op een onbewoond eiland neer te zetten en in de vlammen van het kampvuur te staren. Als je dan nog een beetje puf over hebt is dit toetje een aanrader. 

Ingrediënten
Sinaasappels
Browniemix
Aluminiumfolie
 
Bereiden
Let er bij het kopen van de browniemix op dat je mix koopt waar je alleen water hoeft toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld de browniemix van de Albert Heijn gebruiken. Het mengen van de browniemix gaat het handigst in een Nalgene fles met een grote opening. Giet de mix en de benodigde hoeveelheid water in de fles. Draai goed dicht en schud door elkaar. Snij vervolgens de bovenkant van de sinaasappels en lepel de sinaasappels uit. Het vruchtvlees gebruik je niet voor het toetje. Maar dat gooi je natuurlijk niet weg. Je kunt het gewoon opeten of gebruiken in je ontbijt of het avondeten. Giet vervolgens in elke sinaasappel wat browniemix. Vul ze niet helemaal, want de brownie zet uit bij het bakken. De eerste keer dat wij dit toetje maakten stroomde de chocola als een soort vulkaanuitbarsting door het vuur. Een mooi gezicht, maar jammer van de chocola… Wikkel vervolgens aluminium om de sinaasappels en leg ze in of dichtbij het vuur. Nu komt de ingewikkelste taak. Lang genoeg wachten tot ze gaar zijn, maar ook niet zo lang tot ze zwart zijn. Het beste is om gewoon af en toe even te kijken. Bij dit toetje is het onvermijdelijk dat het een enorme smeerboel wordt. Gelukkig heb je tijdens het kanovaren altijd genoeg water bij de hand.
 
Met een kano rondtrekken en onderweg je tentje op een mooi plekje neerzetten is superleuk. We maakten als gezin meerdere kanotochten door Zweden. Dan kano je echt een week door de wildernis. Maar ook in Nederland  kun je mooie kanotochten maken. Tijdens het schrijven van ons boek Mini Expedities maakten we verschillende kanotochten, door de Biesbosch, Waterland en Friesland. Hier lees je ons kano avontuur op de Semois in België.

Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *